Jednostavan život je najljepši život.
Pojednostavni svoje bankarstvo uz PBZ.

Jednostavnije bankarstvo.

Otkrijte brojne prednosti novog PBZ mobilnog bankarstva.


Preuzmite aplikaciju
image-download-device

#withSAVE

Male dnevne uštede za postizanje vaših većih ciljeva

#withPAY

Pametno i brzo plaćanje vašim kontaktima

Upravljanje karticama

Najjednostavniji način upravljanja vašim bankovnim karticama

Brza plaćanja

Uštedite vrijeme na transakcijama svojim čestim kontaktima

Jednostavnije bankarstvo.

Otkrijte prednosti novog PBZ internetskog bankarstva.


Pristupite PBZ internetskom bankarstvu
image-download-device

Novosti

Što umjetna inteligencija znači za vas i vaše poslovanje

Možda umjetnu inteligenciju (AI) smatrate nekom čudnom, futurističkom tehnologijom koja će vaše poslovanje učiniti hladnim i neosobnim. I možda ste u pravu. Ako se koristi neoprezno, umjetna inteligencija može postati sredstvo kojim ćete pokazati svoju tehnološku razvijenost, ali koje vam neće koristiti u širenju baze klijenata. No tomu ne mora biti tako.

Saznajte više

Bitcoin pao na prvom velikom testu

Izgleda da se Bitcoin baš i nije iskazao na svojem prvom velikom testu kao zamjeni za zlato. U ponedjeljak su burzovni indeksi S&P 500 i Dow Jones strmoglavo pali, jednako kao i cijena bitcoina, najpoznatije tzv. kriptovalute. Cijene zlata i dalje su iznimno stabilne.

Saznajte više

2018. – 2022.: Financijske tehnologije, II. poglavlje

Popularnost financijskih tehnologija zabilježila je eksponencijalni rast u razdoblju od 2012. g. nadalje: u posljednjih je pet godina stjecište financijskih usluga i tehnologija privuklo kapital (uloženo je oko 100 milijardi $ u tvrtke koje se bave financijskim tehnologijama), a napredne digitalne usluge postale su „novi standard” za krajnje korisnike. Također je važno napomenuti da su financijske tehnologije privukle perspektivne pojedince, čime su udareni temelji nove (r)evolucije u financijskoj industriji.
Novosti donosi centar za inovacije Grupe Intesa Sanpaolo.

Saznajte više

Od informacija do zaključaka: zašto je tvrtkama potrebna umjetna inteligencija

Moderne tvrtke moraju integrirati umjetnu inteligenciju (AI) u procese kako bi stvorile učinkovitije sustave. No unatoč svim mogućnostima i učinkovitostima, nazire se očita zamka: stvorili smo ogromne količine podataka iz kojih je nemoguće izvući smisao.

Saznajte više

10 velikih trendova u financijskoj tehnologiji u 2018.

2018. trebala bi biti godina u kojoj će vrhunac dosegnuti pojedine ključne tehnologije u rasponu od lanca blokova (eng. blockchain) i umjetne inteligencije do metode dizajnerskog promišljanja (eng. design thinking) i oblaka. Predstavljamo vam šest najvećih trendova prema godišnjoj prognozi tvrtke Synechron.

Saznajte više

Primjena lanca blokova: koliko smo zapravo blizu?

Teorija difuzije inovacija koju je 1962. prvi postavio Everett Rogers objašnjava kako se neka ideja, proizvod ili ponašanje ukorijeni u društvu kroz razne segmente stanovništva. Taj se proces u početku polako razvija djelovanjem „inovatora” i „ranih primjenitelja”, neustrašivih pojedinaca koji čine tek 16 % čitavog stanovništva i koji uočavaju prilike i prije nego što nastanu te su voljni eksperimentirati, preuzimati goleme rizike i mijenjati postojeće stanje stvari.

Saznajte više

U 2018. umjetna će inteligencija tvrtke učiniti još pametnijima u vezi sa stavljanjem proizvoda na tržište

Nikoga od nas ne uznemiravaju stvari koje poznajemo i razumijemo. Upravo nas zato umjetna inteligencija toliko plaši. Nova je i nepoznata. Sama pomisao na to da netko u kiberprostoru zna koji nam predmeti trebaju i koje usluge kupujemo ispunjava nas strahom i strepnjom od kojih nam se znoje dlanovi i lupa srce.

Saznajte više

Najvećih šest trendova u platnoj industriji

Platna industrija proživljava korjenite promjene u područjima platnog prometa u maloprodaji, veleprodaji i za poduzeća. Financijska kriza 2008. g. na velika je vrata izvukla načine plaćanja „iz podruma u sobe za sastanke”, a regulacija koja je naknadno provedena sa sobom je donijela velike izazove, ali i mogućnosti za aktere u platnoj industriji.
Novosti donosi centar za inovacije Grupe Intesa Sanpaolo.

Saznajte više

Pazite na ovih pet trendova u financijskoj tehnologiji u 2018.

Financijska tehnologija područje je koje brzo raste zbog čega su brojne osobe uzbuđene, od poduzetnika i izvršnih direktora do „običnih“ ljudi. To je zato što nove tehnologije mogu promijeniti način na koji obavljamo transakcije i u tom postupku obogatiti brojne osobe.
Novosti donosi centar za inovacije Grupe Intesa Sanpaolo.

Saznajte više