PBZ digitalno bankarstvo: novo, jednostavno, sigurno!
Sve za poslovanje s bankom na dohvat vaše ruke.


Jednostavnije bankarstvo.


Preuzmite novo
PBZ digitalno bankarstvo

Iskusite inovativno poslovanje s bankom.
Preuzmite

image-of-product

Naučite više o PBZ digitalnom bankarstvu

Učinkovito upravljajte svojim novcem i kontrolirajte financije,
gdje god se nalazili. Saznajte kako.

Novosti

Može li UI razlikovati polarnog medvjeda i otvarač za konzerve?

Dok ljudi uglavnom razvrstavaju predmete na temelju njihova cjelokupnog (globalnog) oblika, duboke neuronske mreže mnogo veću pažnju pridaju teksturi predmeta, uključujući lokalne gradijente boja i raspodjelu točaka na predmetu. Navedeni zaključak donosi odgovor na pitanje zašto neuronske mreže prilikom prepoznavanja slike čine greške koje čovjek nikada ne bi učinio, što bi moglo utjecati na poboljšanje dizajna u budućnosti.

Saznajte više

Boeingov zračni taksi uspješno prošao prvo testiranje, što znači da bi Uber Air jednom mogao postati stvarnost.

Boeingovi rukovoditelji uvjereni su da se nalaze na pravom putu ka razvijanju autonomnih zračnih taksija „na zahtjev”. Boeing je objavio videozapis probnog leta koji prikazuje njihovu autonomnu letjelicu za prijevoz putnika kako uzlijeće i lebdi neko vrijeme prije kontroliranog slijetanja.

Saznajte više

Pametno rješavanje problema otpada: Je li UI ključna za kružno gospodarstvo?

Najnovije tehnologije koje koriste UI mogle bi se primijeniti za određivanje najpovoljnijeg razdoblja za berbu voća, preciznije niveliranje ponude i potražnje hrane te osiguranje komercijalne iskoristivosti nusproizvoda prehrambene industrije.

Saznajte više

Načini na koje internet stvari može promijeniti naše živote

Oni koji nisu upoznati s internetom stvari ili lokacijom stvari (LoT) trebaju znati da se radi o mreži uređaja koji se mogu povezati s internetom i međusobno komunicirati. Stvari poput kućanskih uređaja, termostata, pa čak i vozila, mogu se uključiti u ovu mrežu, a promjene koje donose imaju dalekosežne posljedice.

Saznajte više

5G nije samo pomodna riječ. To je nešto što će promijeniti svijet

Ova će revolucionarna novost u razvoju digitalne transformacije zasigurno promijeniti način na koji radimo i živimo

Saznajte više

Top 8 alata za autorizaciju plaćanja za 2019.

Posljednjih su godina internetsko i mobilno gospodarstvo doživjeli uzlet. Zbog toga i industrija mrežne provjere autentičnosti identiteta raste i brzo se razvija.

Saznajte više

Novi AI sustav računalnog vida oponaša ljudsku predodžbu i prepoznavanje predmeta

Istraživači iz Škole inženjerstva Samueli sa sveučilišta UCLA te sa Sveučilišta u Stanfordu predstavili su računalni sustav koji može otkriti i prepoznati stvarne predmete koje „vidi” na temelju iste metode vizualnog učenja kojom se koriste i ljudi.

Saznajte više

Kako akteri na financijskom tržištu mogu premostiti ‘jaz povjerenja u digitalno okruženje’

U digitalno doba svaki klijent navigira kroz personaliziranu kupnju putem nekoliko kanala kako bi ostvario komunikaciju s raznim financijskim brendovima. Najčešće sami temeljito istraže prije ostvarivanja kontakta. Zašto je to tako?

Saznajte više

Kako tvrtke mogu odmah poboljšati personalizaciju korištenjem umjetne inteligencije

Predstavljamo vam neke od načina na koje se primjenom umjetne inteligencije odmah mogu poboljšati personalizirana iskustva klijenata, kao i njezinu moguću buduću primjenu.

Saznajte više