Jednostavnije bankarstvo.
Otkrijte što je moguće uz PBZ.

Jednostavnije bankarstvo.

Otkrijte PBZ365@NET internetsko bankarstvo.


Saznajte više
image-download-device

mPBZ

Banka vam može uvijek biti na dohvat ruke

PBZ Wave2Pay

Zakoračite u digitalno doba plaćanja

PBZ365@NET

Obavljajte bankarske transakcije sigurno i brzo s vašeg računala

Jednostavnije bankarstvo.

Otkrijte mPBZ mobilno bankarstvo.


Preuzmite aplikaciju
image-download-device

Otkrijte dodatne prednosti

I ovo bi vas moglo zanimati.

Novosti

Što umjetna inteligencija znači za vas i vaše poslovanje

Možda umjetnu inteligenciju (AI) smatrate nekom čudnom, futurističkom tehnologijom koja će vaše poslovanje učiniti hladnim i neosobnim. I možda ste u pravu. Ako se koristi neoprezno, umjetna inteligencija može postati sredstvo kojim ćete pokazati svoju tehnološku razvijenost, ali koje vam neće koristiti u širenju baze klijenata. No tomu ne mora biti tako.

Saznajte više

Bitcoin pao na prvom velikom testu

Izgleda da se Bitcoin baš i nije iskazao na svojem prvom velikom testu kao zamjeni za zlato. U ponedjeljak su burzovni indeksi S&P 500 i Dow Jones strmoglavo pali, jednako kao i cijena bitcoina, najpoznatije tzv. kriptovalute. Cijene zlata i dalje su iznimno stabilne.

Saznajte više

2018. – 2022.: Financijske tehnologije, II. poglavlje

Popularnost financijskih tehnologija zabilježila je eksponencijalni rast u razdoblju od 2012. g. nadalje: u posljednjih je pet godina stjecište financijskih usluga i tehnologija privuklo kapital (uloženo je oko 100 milijardi $ u tvrtke koje se bave financijskim tehnologijama), a napredne digitalne usluge postale su „novi standard” za krajnje korisnike. Također je važno napomenuti da su financijske tehnologije privukle perspektivne pojedince, čime su udareni temelji nove (r)evolucije u financijskoj industriji.
Novosti donosi centar za inovacije Grupe Intesa Sanpaolo.

Saznajte više

Od informacija do zaključaka: zašto je tvrtkama potrebna umjetna inteligencija

Moderne tvrtke moraju integrirati umjetnu inteligenciju (AI) u procese kako bi stvorile učinkovitije sustave. No unatoč svim mogućnostima i učinkovitostima, nazire se očita zamka: stvorili smo ogromne količine podataka iz kojih je nemoguće izvući smisao.

Saznajte više

10 velikih trendova u financijskoj tehnologiji u 2018.

2018. trebala bi biti godina u kojoj će vrhunac dosegnuti pojedine ključne tehnologije u rasponu od lanca blokova (eng. blockchain) i umjetne inteligencije do metode dizajnerskog promišljanja (eng. design thinking) i oblaka. Predstavljamo vam šest najvećih trendova prema godišnjoj prognozi tvrtke Synechron.

Saznajte više

Primjena lanca blokova: koliko smo zapravo blizu?

Teorija difuzije inovacija koju je 1962. prvi postavio Everett Rogers objašnjava kako se neka ideja, proizvod ili ponašanje ukorijeni u društvu kroz razne segmente stanovništva. Taj se proces u početku polako razvija djelovanjem „inovatora” i „ranih primjenitelja”, neustrašivih pojedinaca koji čine tek 16 % čitavog stanovništva i koji uočavaju prilike i prije nego što nastanu te su voljni eksperimentirati, preuzimati goleme rizike i mijenjati postojeće stanje stvari.

Saznajte više

U 2018. umjetna će inteligencija tvrtke učiniti još pametnijima u vezi sa stavljanjem proizvoda na tržište

Nikoga od nas ne uznemiravaju stvari koje poznajemo i razumijemo. Upravo nas zato umjetna inteligencija toliko plaši. Nova je i nepoznata. Sama pomisao na to da netko u kiberprostoru zna koji nam predmeti trebaju i koje usluge kupujemo ispunjava nas strahom i strepnjom od kojih nam se znoje dlanovi i lupa srce.

Saznajte više

Najvećih šest trendova u platnoj industriji

Platna industrija proživljava korjenite promjene u područjima platnog prometa u maloprodaji, veleprodaji i za poduzeća. Financijska kriza 2008. g. na velika je vrata izvukla načine plaćanja „iz podruma u sobe za sastanke”, a regulacija koja je naknadno provedena sa sobom je donijela velike izazove, ali i mogućnosti za aktere u platnoj industriji.
Novosti donosi centar za inovacije Grupe Intesa Sanpaolo.

Saznajte više

Pazite na ovih pet trendova u financijskoj tehnologiji u 2018.

Financijska tehnologija područje je koje brzo raste zbog čega su brojne osobe uzbuđene, od poduzetnika i izvršnih direktora do „običnih“ ljudi. To je zato što nove tehnologije mogu promijeniti način na koji obavljamo transakcije i u tom postupku obogatiti brojne osobe.
Novosti donosi centar za inovacije Grupe Intesa Sanpaolo.

Saznajte više